Årets beste nettsted

Det gikk ikke opp for meg for akkurat nå at dagbladet.no på fredag ble kåret til Norges Beste Nettsted. Det har Mediebedriftenes Landsforening kommet fram til, og det burde de selv ha fått en premie for. En kaktus i posten, kanskje, for å følge tradisjonen fra et annet tabloid medie. Det kan være vanskelig å forstå at Norges Beste Nettsted er dette, helt til man hører begrunnelsen for utvelgelsen:

De gir særlig ros for følgende:

«Den nye videoplayeren som ligger i samme skjermbilde som artiklene, det fiffige og enkle kommentarsystemet med rangeringsmuligheter, den nye værtjenesten, og den tabloide og storstilte bildebruken på front og i artikler. Med disse elementene gir Dagbladet sine brukere en engasjerende nettopplevelse utenom det vanlige.»

Aha! Det har altså ikke noe med godt innhold å gjore. Bare tabloid og storstilt bildebruk. Ja, jeg har jo klaget på det før. Og jammen er det sant at det gir en engasjerende nettopplevelse. Jeg sitter jo selv her og skriver denne posten. Så ros til dem for det.

Men om Mediebedriftenes Landsforening ikke bryr seg, vil redaktør Even Teimansen at Dagbladet.no skal være «saklig, viktig og bra». Hmm. La oss se på hva som ligger på forsida deres i skrivende stund:

Særlig den siste der synes jeg er drøy.