Lørdag og oslotips.

Helg er noe av det beste som finnes. Egentlig liker jeg like godt å ha planer og å ikke ha planer.  I kveld har jeg ingen planer bortsett fra å høre på nyinnkjøpt musikk og laste ned noen tv-serier. Tenkte å prøve meg på The Wire. Når det gjelder tv-serier ligger jeg stort sett alltid noen sesonger etter resten av verden.

Det har vært en fin uke. Filmen ‘Mannen som elsket Yngve’ var et høydepunkt. Absolutt en fordel å ha lest boka først. I løpet av uka har jeg oppdaget opptil flere fine steder i Oslo som fortjener noen ord.

  • ‘Curry & Ketchup’. Majorstua er elendige på kaféliv, men de har i alle fall superbillig og kjempegod indisk. For å ta det negative: Navnet er forferdelig, hvem vil vel ha ketchup på curry? De tar ikke kort. Det ble stengt av Næringsmiddeltilsynet i 2003. Veldig fullt og ikke spesielt god service. Det er ikke nok til å ødelegge inntrykket av kjempegod stemning og god mat.
  • ‘Moods of Norway’. Ny butikk åpnet nylig i Akersgaten. Kjempefin butikk med vaffelsteking utenfor, og forgylt traktor inne. Lamper av Norgesglass. Når buksene de selger heter ‘Spanderbukser’ må man jo bli glad. Men de er aller best på klær til guttene.
  • ‘Ullevålseter’. Ligger der midt i lysløypa mellom Sognsvann og Frognerseteren, og selger vafler og kakao fram til klokka 21 på en helt vanlig tirsdag. Da gjør det ikke så mye om skiløypa er våt og isete, og man må ha klister under hele skia.
  • ‘Halvorsens konditori’. Staselig og gammeldags konditori i Prinsens gate, like ved nevnte ‘Moods of Norway’-butikk. Gamle damer med hatt, og smørbrød med roastbiff eller reker. Masse deilige kaker, og teen kommer i egen tekanne. Når jeg blir bestemor skal jeg ta med barnebarna hit. Det perfekte stedet når du er lei ciabatta og kaffe med melk som selges under et fransk, italiensk eller spansk navn.
  • ‘Olympen’. Det er delte meninger om Lompa etter oppussingen. Jeg var ikke der før de pusset opp, så jeg kan ikke si noe om hvordan sjelen har forsvunnet. Men jeg kan si at det er god stemnig og at dagens and er snadder.
  • ‘Design of Norway’, rett ved Nasjonalteateret. For dem som liker ting som er for dyre, men som ser veldig bra ut. Og for dem som liker papir. Jeg liker begge deler.